Acest website foloseste cookie-uri
Este necesar să acceptați cookie-urile noastre pentru a folosi corespunzător website-ul. Nu colectăm momentan nici o informație personală.
×

În perioada 04-08 iulie 2022 s-a desfășurat Tabăra de Creație Bratca. Am avut bucuria de a relua aceste activități întrerupte de pandemie, prin sprijinul și ajutorul Consiliului Județean Bihor și a Centrului de Cultură al Județului Bihor.

Tematica taberei de creație a fost sculptură tradițională – cioplirea lemnului și pictură pe piatră.

Activitățile au fost îndrumate de către consultant artistic din partea Centrului de Cultură al Județului Bihor domnul Csathó Töhötöm Csongor Károly și domnul profesor Iagăr Cătălin din partea Liceului Vocațional Pedagogic “ N. Bolcaș” din Beiuș. La activitățile susținute la Tabăra de pe Valea Brătcuței au participat 18 elevi de la Liceul Vocațional Pedagogic “ N. Bolcaș”, Liceul de Artă Oradea și Colegiul Național “S. Vulcan”, studiind în worksop-uri de câte 9 participanți sculptura în lemn și pictura pe piatră.

Sperăm ca în viitor să păstrăm și dezvoltăm conservarea și promovarea culturii tradiționale prin desfășurarea și susținerea în continuare a unor astfel de tabere și proiecte culturale.

“Am avut bucuria și ocazia să continuăm activitățile culturale desfășurate în proiectele anterioare (2017-2018-2019) în aceeași locație și cu aceiași parteneri, tabere în care elevi din Județul Bihor au avut ocazia să intre în contact și să redescopere activități din cultura tradițională, cum ar fii: sculptura în lemn, pictura pe piatră sau olăritul (în edițiile anterioare).

Constat cu plăcere deschiderea pentru implicare a instituțiilor implicate și nu în ultimul rând bucuria elevilor de a descoperi tradițiile și obiceiurile noastre, în dorința păstrării identității chiar și într-un context multicultural.

Sper ca în viitor să realizăm aceste activități atât pentru elevi, cât și pentru plasticieni profesioniști sau amatori.”

Profesor Iagăr Cătălin – (inițiatorul proiectului)

×

TOP