Acest website foloseste cookie-uri
Este necesar să acceptați cookie-urile noastre pentru a folosi corespunzător website-ul. Nu colectăm momentan nici o informație personală.
×

Evenimente și noutăți

Festivalul-concurs al viorii cu goarnă "Dorel Codoban" va aduce duminică, 30 iulie, pe scena din comuna Roşia, 13 instrumentişti amatori, selectaţi pentru această a zecea ediţie, a anunţat, într-un comunicat, Centrul de Cultură al Judeţului Bihor.

Festivalul-concurs a avut loc pentru prima dată în anul 2013 şi este dedicat memoriei artistului popular Dorel Codoban, un meşter şi instrumentist renumit al viorii cu goarnă. În anul 2021, acest instrument a fost inclus în Patrimoniul Cultural Imaterial al României, fiind al zecelea în lista elementelor de patrimoniu.

În data de 7 iunie 2023, începând cu ora 17.00, vă așteptăm în număr cât mai mare la Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea, să luați parte la Festivalul concurs național de muzică populară Florica Ungur, aflat la ediția a II -a.

Festivalul va uni pe scenă concurenți din toate zonele țării, împreună cu artiști consacrați de muzică populară, cu toții acompaniați de Orchestra Rapsodia Bihoreană, dirijată de prof. Liviu Buțiu.

Evenimentul va fi prezentat de dna. Iuliana Tudor , cunoscută producător de emisiuni de televiziune la TVR, care ne onorează cu prezența la fiecare proiect cultural focloric de anvergură.

Prețul biletelor este de doar 20 de lei și se găsesc la casieria Casei de Cultură a Sindicatelor din Oradea.

Click pe butonul de mai jos pentru a descărca lista în format .pdf

Descărcați documentul

Centrul de Cultură al Județului Bihor, prin Școala de Arte "Francisc Hubic", vă invită la Festivalul concurs național de muzică ușoară - Art Oradea Festival - ediția a V-a, în data de 19 mai 2023, la Filarmonica de Stat din Oradea , începând cu ora. 17.00

După o perioadă de 5 ani în care festivalul nu a mai avut loc, revenim cu forțe noi , avându-i alături ca invitați speciali pe Frații Jdieri și pe Sergiu Nica, într-un spectacol care promovează tinerele talente din țara noastră.

Prețul biletelor este de doar 25 de lei și se găsesc la secretariatul Filarmonicii de Stat Oradea, din strada Moscovei, nr. 5.

Centrul de Cultură al Județului Bihor vă invită marți, 9 mai 2023, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea, să luați parte la un eveniment inedit, de o variațiune culturală mult așteptată care unește pe scenă maghiari , evrei, italieni, rromi, slovaci, germani și greci.

Le sunt alături: Orchestra Rapsodia Bihoreană, dirijor prof. LIVIU BUȚIU, și Ansamblul Folcloric Nuntașii Bihorului, coregraf DRAGOȘ LORIN BODEA.

Vă așteptăm cu drag în număr cât mai mare!

Noi sărbătorim iubirea in fiecare zi a lunii şi vă aşteptăm cu mult drag, duminică în 26 februarie la ora 18.00 într-un mediu intim la Bistro Merci.

Programul artistic va fi susţinut de către cursanţii clasei de canto muzică uşoară a Şcolii de Arte Francisc Hubic, sub îndrumarea doamnei profesor, Lăcrimioara Deac.

În ajun de mărțișor și în așteptarea primăverii, vă invităm la concertul extraordinar de primăvară "Drag de Mărțișor", din a cărui distribuție fac parte artiști iubiți de dumneavoastră, alături de îndrăgita realizatoare și prezentatoare, dna. Iuliana Tudor.


Marți, 28 februarie 2023, ora 18.00 la Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea.

Vă așteptăm să participați în număr cât mai mare, luni 19 decembrie 2022, începând cu orele 18.00, în sala mare a Casei de Cultură a Sindicatelor din Oradea, la un eveniment special, dedicat sărbătorilor de iarnă, în care vom cinsti împreună tradițiile și colindele românești. Concertul este organizat în parteneriat cu Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea, care aniversează 50 de ani de la inaugurare.

Vă așteptăm la ediția aniversară - 10 ani de Straiță Plină, sâmbătă, 24 septembrie 2022, în comuna Roșia, Între Râuri, la intrarea dinspre Beiuș !

Vă întâmpinăm cu bunătăți, ateliere meșteșugărești și creative, concerte în aer liber și multe altele!

Vă așteptăm cu mare drag la Festivalul plăcintelor de la Briheni, duminică, 11 septembrie 2022 .

Vă întâmpinăm cu plăcinte calde ca și inimile celor care , cu multă dragoste, le pregătesc.

An de an ducem tradiția mai departe!

×

TOP