Acest website foloseste cookie-uri
Este necesar să acceptați cookie-urile noastre pentru a folosi corespunzător website-ul. Nu colectăm momentan nici o informație personală.
×

Evenimente și noutăți

Școala de Arte ”Francisc Hubic” din Oradea, parte a Centrului de Cultură al Județului Bihor, a organizat vineri, 15 Noiembrie 2024, Festivalul Concurs Național de Muzică Clasică „Francisc Hubic”, în cadrul căruia, tineri din Școlile Populare de Arte și Centrele de Cultură județene din țară, s-au întrecut prin intermediul prestației lor interpretative, la pian și canto muzică clasică.

Vineri, 15 noiembrie, de la ora 18:00, Sala de Conferințe a Muzeului Țării Crișurilor va găzdui cea de-a 3-a ediție a Festivalului-Concurs Național de Muzică Clasică „Francisc Hubic”. Evenimentul promite o seară de excepție dedicată muzicii clasice, reunind talente din toată țara.

Bihorul autentic poposește astăzi în bucătăria Asociației Valea Briheniului, unde bucătăresele satului ne arată cum sunt făcute vestitele plăcinte.

Comunitatea maghiară din Sîntimreu, cu sprijinul Primăriei Comunei Sălard și în parteneriat cu Centrul de Cultură al Județului Bihor, a organizat sâmbătă, 26 Octombrie 2024, o sărbătoare dedicată recoltei de struguri din acest an, eveniment numit “Szentimrel Szüretbál”.

Zeci de copii de la Școala Gimnazială nr. 1 din Sîntandrei au avut oportunitatea de a descoperi lumea fascinantă a artelor în cadrul evenimentului “Ziua porților deschise spre artă și educație”, a Școlii de Arte “Francisc Hubic” din cadrul Centrului de Cultură al Județului Bihor.

Asociația Culturală ”Teatrul de Copii” în parteneriat cu Centrul de Cultură al Județului Bihor, Școala de Arte ”Francisc Hubic” și Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” continuă desfășurarea proiectului cultural „100&1 de povești”. Duminică, 20 Octombrie 2024, în Girisu Negru, cursanții Școlii de Arte ”Francisc Hubic” au adus pe scenă spectacolul de teatru „Scenele meșteșugarilor din Visul unei nopți de vară” de William Shakespeare.

În cadrul Muzeului Orașului Oradea din Cetatea Oradea s-a deschis joi, 17 Octombrie 2024 o expoziție captivantă de artă naivă, care va rămâne deschisă publicului până la finalul lunii Decembrie. Expoziția reunește 104 lucrări semnate de 25 de artiști din întreaga țară, oferind vizitatorilor o incursiune autentică în lumea expresivă și nealterată a artei naive.

Duminică, 13 Octombrie 2024, Satul Briheni din Bihor a fost gazda Festivalului Plăcintelor, un eveniment organizat de Consiliul Județean Bihor, Centrul de Cultură al Județului Bihor, Parohia Ortodoxă Șuștiu, Filia Briheni, Primăria Comunei Lunca și Asociația Valea Briheniului. Festivalul a reunit iubitorii de folclor și de preparate tradiționale, într-o atmosferă autentică, în mijlocul naturii, plină de culoare și voie bună.

Sălacea (Bihor), nu este doar satul celor 1000 de pivnițe, ci și a autenticului, aici se află o casă din secolul XIX, probabil ultimul monument al stilului de construire pe terase, stil ce a fost foarte răspândit cândva în Valea Ierului.

Casa a adăpostit în acele vremuri o familie de servitori, martori fiind modul de compartimentare și utilare. În interior se găsesc obiecte gospodărești, mobilier, haine, dar și dovezi ale credinței.

Joi, 19 Septembrie 2024, Centrul de Cultură al Județului Bihor, împreună cu Ansamblul Folcloric ”Nuntașii Bihorului”, Consiliul Județean Bihor și Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea au organizat Concertul Aniversar ”Nuntașii Bihorului” - ”Am fost ș-om fi ne-am de nuntași”, cu ocazia împlinirii a 60 de ani de activitate artistică.

×

TOP