Acest website foloseste cookie-uri
Este necesar să acceptați cookie-urile noastre pentru a folosi corespunzător website-ul. Nu colectăm momentan nici o informație personală.
×

Evenimente și noutăți

Doi bihoreni - olarul Petru Hașaș din Vadu Crişului şi meşterul de viori cu goarne Cornel Palladi din Beiuş - se numără printre cele 12 persoane purtătoare, creatoare și păstrătoare de patrimoniu cultural imaterial care au primit din partea Ministerului Culturii titlul onorific de „Tezaur Uman Viu”.

Programul „Tezaure Umane Vii”, implementat de Ministerul Culturii, prin Comisia Națională pentru Salvgardarea Patrimoniului Cultural Imaterial, urmărește salvgardarea, păstrarea şi transmiterea patrimoniului cultural imaterial.

În data de 15 august 2021, în comuna Roșia din Județul Bihor, a avut loc Festivalul - concurs național al viorii cu goarnă “Dorel Codoban”, aflat la ediția a VIII –a , ocazie cu care sute de spectatori s-au bucurat de surprizele incluse în programul artistic.

Organizatorii i-au întâmpinat pe participanți la scena amenajată în mod tradițional pe Valea Roșiei, iar evenimentul a debutat cu desfășurarea concursului de interpretare la instrumentul autohton vioara cu goarnă sau higheghe, cum este cunoscută la nivel local, prezentat de solista de muzică populară dna. Violeta Gherman, consilier artistic în cadrul Centrului de Cultură al Județului Bihor.

Centrul de Cultură al Județului Bihor, în colaborare cu Primăria comunei Roșia organizează în data de 15 august 2021, ora 14:00 în localitatea Roșia, Festivalul-Concurs național al viorii cu goarnă ,,Dorel Codoban” Ediția a VIII-a 2021. Evenimentul se adresează tinerilor instrumentişti amatori, profesorilor dar şi meşterilor de viori cu goarnă din țară, începând din anul acesta odată cu intrarea viorii cu goarnă în Patrimoniul Cultural Imaterial al României, fiind al 10-lea element din lista elementelor de patrimoniu, Festivalul-Concurs național al viorii cu goarnă ,,Dorel Codoban” dobândește caracter național.

Centrul de Cultură al Județului Bihor, în parteneriat cu Televiziunea Română, vă invită duminică, 06.06.2021 ora 21.00, să vizionați cea mai nouă ediție a emisiunii concurs Vedeta Populară.

Centrul de Cultură al Județului Bihor, în parteneriat cu Primăria Municipiului Beiuș, avem deosebita plăcere de a vă prezenta un scurt moment realizat cu ocazia promovării și conservării meșteșugului tradițional al încondeiatului de ouă în zona Beiușului. Vizionare plăcută!

Centrul de Cultură al Județului Bihor, în parteneriat cu Fundația Comunitară Oradea, vă invită vineri, 04.06.2021, orele 16.00 – 20.00, în Parcul Libertății din Oradea, să participați la evenimentul Arta ne unește. Vă așteptăm cu drag.

Centrul de Cultură al Judeţului Bihor, prin secţia Şcoala de Arte "Francisc Hubic", vă prezintă expoziţia virtuală "PRIMAVERA" cu lucrări deosebite ale cursanţilor claselor de pictură, grafică si design vestimentar - profesori coordonatori: Sabău Florence şi Kinga Hollo.

În strânsă colaborare cu Parohia Ortodoxă Română Husasău de Criș, Centrul de Cultură al județelui Bihor organizează Ediția a IX-a a concertului tradițional de pricesne "La umbra crucii tale", susținut în data de 4 aprilie 2021, ora 15.00 la Biserica Ortodoxă Husasăul de Criș.

Centrul de Cultură al județului Bihor și Consiliul Județean Bihor vă invită să participați în data de 7 martie 2021 la concertul "Flori de Primăvară" susținut la Galeria de Artă - Reperaj din Cetatea Oradea, începând cu ora 15.00.

×

TOP