Muzică
Muzica este unul dintre cele mai puternice mijloace de expresie, cu rol deosebit în existenţa umană, constituind un factor important în evoluţia individuală. Muzica este un liant al artelor, o cale alternativă de comunicare şi trăire. Pentru aceasta, Compartimentul Muzică vă întâmpină cu o ofertă educaţională variată, oferindu-vă şansa de a vă îmbunătăţi calităţile vocale în cadrul lecţiilor de canto şi de a descoperi tainele unui instrument precum, pianul, vioara, chitara, instrumentele de suflat, acordeon sau percuţie.
Pornind de la postură, gestică, mimică şi expresie corporală, până la perfecţionare vocală şi interpretare, sunt doar câteva din elementele care se studiază la cursurile de canto. Însuşirea tehnicii vocale şi cunoaşterea aprofundată a diverselor genuri muzicale, prin recomandarea unui repertoriu cu reale valenţe educative, vă oferă şansa unei evoluţii artistice la cel mai înalt nivel.
De asemenea, studiul unui instrument muzical înseamnă perseverență, disciplină și responsabilitate, contribuind la formarea şi dezvoltarea sensibilităţii artistice, a creativităţii şi exprimării libere, printr-o bună înţelegere şi interpretare a emoţiilor proprii şi a celor din jur.
EXPERȚI:
CANTO MUZICĂ CLASICĂ – dna. BULZAN ANNAMÁRIA
CANTO MUZICĂ UŞOARĂ – dna. DEAC LĂCRIMIOARA RAMONA
CANTO MUZICĂ POPULARĂ ROMÂNEASCĂ – dna. BUŢIU ANTONELA VERONICA, dna. BANDA ANCA SILVIA (secţia BEIUŞ)
CANTO MUZICĂ POPULARĂ MAGHIARĂ – dna. BRUGOS ANIKÓ
PIAN CLASIC – dna. ORBÁN ALINA ADRIANA, dna. VARADY HENRIETTA, dna.OSZACZKY KATALIN PIROSKA, dna. MIDOSCHI NARCISA
VIOARĂ – dl. BUŢIU LIVIU FLORIN, dl. ŞINCA PETRU VIOREL, dl. MIESCU ADRIAN
CHITARĂ – dl. KÁSA TAMÁS
IMPROVIZAŢIE JAZZ – dl. MOLDOVEANU CRISTIAN FLORENTIN
PERCUŢIE – vacant
INSTRUMENTE DE SUFLAT DIN ALAMĂ – dl. DEE RÓBERT LŐRINC
INSTRUMENTE DE SUFLAT POPULARE – dl. BONȚU LUCIAN FLORIN
TEORIA ŞI ISTORIA MUZICII – dna. VEREŞ SIMONA CRIZANTINA