Acest website foloseste cookie-uri
Este necesar să acceptați cookie-urile noastre pentru a folosi corespunzător website-ul. Nu colectăm momentan nici o informație personală.
×
Pentru cei pasionați și înzestrați cu talent artistic

"Arta este o imensă deschidere spre tot ceea ce este posibil" - Victor Hugo

Artă, Vocație, Inspirație
Transmite cultura ta și a noastră

"Pentru a ne păstra cultura, trebuie să continuăm să o creăm" - Johan Huizinga

Cultură, Creație, Continuitate
Pentru cei pasionați și înzestrați cu talent artistic

"Arta este o imensă deschidere spre tot ceea ce este posibil" - Victor Hugo

Artă, Vocație, Inspirație
Moștenirea obiceiurilor tradiționale, un mesaj către viitor

"Tradiția adevarată e singura merinde sufletească" - Liviu Rebreanu

Obicei, Tradiție, Meșteșug
Pentru cei pasionați și înzestrați cu talent artistic

"Arta este o imensă deschidere spre tot ceea ce este posibil" - Victor Hugo

Artă, Vocație, Inspirație

Școala de Arte "Francisc Hubic"

Vă oferim cursuri de formare și exercițiu la prețuri accesibile, în arii artistice diverse. Mai multe despre domeniile în care te putem ajuta să excelezi:

OFERTA EDUCAȚIONALĂ

Conservare, Cercetare și Tradiție

Prin secția noastră specializată de cercetare acționăm în direcția promovării culturii tradiționale și a conservării artei populare din județul Bihor.

CERCETARE / CONSERVARE   ARTĂ POPULARĂ

Centrul de Cultură al jud. Bihor

Suntem un așezământ cultural cu personalitate juridică şi funcționăm ca instituție bugetară în subordinea Consiliului Județean Bihor. Aflați mai multe:

INFORMAȚII PUBLICE

RO

Penultimul concert de Pricesne din seria ”Lumină din Lumină” - ediția a 2-a, s-a desfășurat în 27 Aprilie la Catedrala Greco-Catolică ”Sfântul Nicolae” din Oradea, avându-i ca invitați pe Elena Buda, Antonela Ferche-Buțiu, Năstăcuța Iuga, Alexandru Pugna și Corul ”Anima Nostra” al Liceului Don Orione, dirijat de prof. Nicoleta Arendaș.

Detalii și regulament pe website, pagina de Facebook sau Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Centrul de Cultură al Județului Bihor, instituție de cultură în subordinea Consililului Județean, organizează în data de 29 mai 2024 cea de a 3-a ediției a Festivalului-Concurs Național de Muzică Populară "Florica Ungur “, la care sunt invitați să participe tineri interpreți din întreaga țară!

Pe aceeași scena vor urca nume reprezentative ale muzicii populare românești acompaniați de orchestra "Rapsodia Bihoreană" dirijată de prof. Liviu Buțiu, iar prezentarea spectacolului va fi asigurată de către Iuliana Tudor, binecunoscuta realizatoare a emisiunilor de folclor de la TVR.

Descarcati Regulamentul Festivalului – Concurs național ”Florica Ungur” (ediția a-III-a) 28-30 Mai 2024.

Descărcați documentul

Descarcati Regulamentul Concursului Naţional de Muzică Uşoară ”Art Oradea Festival” (ediția a VI-a) 24 Mai 2024.

Descărcați documentul

Într-o atmosferă încărcată de reverență și emoție, Centrul de Cultură al Județului Bihor a deschis, cu succes, seria de evenimente "Lumină din Lumină", ediția a doua. Concertul a avut loc la Arena "Antonio Alexe" din Oradea, în 4 aprilie și a fost o experiență muzicală și spirituală profundă pentru cei peste 1.600 de participanți prezenți.

În jurul unei scene ce simboliza crucea de la Golgota, scăldat în lumina lumânărilor, publicul a avut privilegiul de a fi martor la interpretări sublime ale pricesnelor și muzicii bizantine, oferite de renumitul grup Tronos al Catedralei Patriarhale din București și de artiștii Maria Coman, Alexandra Chira, Elena Buda și Antonela Ferche-Buțiu, căreia i s-a alăturat un cvartet de coarde format din prof. coordonator Liviu Buțiu - vioară, Casian Demian - vioară, Petre Șinca - violă și Mihaela Popa - violoncel. Momentele au fost acompaniate de toaca mânuită de Darius Ureche.

”Lumină din Lumină” - ediția a 2-a, aduce o serie de zeci de concerte cu Pricesne în Oradea și în întreg județul. Primul concert se va desfășura în 4 Aprilie, de la ora 19:00 la Arena ”Antonio Alexe” din Oradea și va fi susținut de grupul Tronos al Catedralei Patriarhale din București, unul dintre cele mai cunoscute grupuri de muzică bizantină din România, și de artiștii Maria Coman, Antonela Ferche – Buțiu, Alexandra Chira și Elena Buda.

„Aceste serii de concerte pun în valoare priceasna. Dincolo de semnificația ei etimologică, de cântare psaltică interpretată la slujba de Liturghie, Pricesnele sunt o creație religioasă populară românească. În concertele pe care le vom organiza, ne dorim să transpunem în sala de spectacol acea atmosferă de templu.” a subliniat managerul Centrului de Cultură al Județului Bihor, Liviu Buțiu.

Lista funcțiilor din cadrul Centrului de Cultură al Județului Bihor care intră în categoria de personal plătit din fonduri publice conform art. 33 din Legea – cadru 153/2017

Concertul "Drag de Mărțișor” din 7 Martie 2024, a adunat peste 700 de iubitori de folclor, făcând neîncăpătoare sala Casei de Cultură a Sindicatelor din Oradea. Pe scenă au urcat artiști îndrăgiți și tineri talentați, printre aceștia numărându-se și Mioara Velicu, surpriza serii. Regalul folcloric a inclus și o premieră, o suită de piese concertante extraordinare interpretate de orchestra "Rapsodia Bihoreană”, care a și acompaniat întreg evenimentul, sub bagheta profesorului și managerului Liviu Buțiu. Momentul dedicat vioriilor cu goarnă, dansurile populare și prestațiile vocale au captivat publicul până la finalul evenimentului.

Subcategorii

OFERTĂ EDUCAŢIONALĂ

DISCIPLINELE ŞI DURATA STUDIILOR

COMPARTIMENT

SECŢIE

SPECIALIZARE

DURATA CURSURILOR

MUZICĂ

CANTO

Muzică clasică

3 ani

Muzică uşoară

3 ani

Muzică populară românească -Oradea

3 ani

Muzică populară românească -Beiuş

3 ani

Muzică populară maghiară

3 ani

INSTRUMENTE

Pian

5 ani

Vioară

5 ani

Chitară /Bas

3 ani

Instrumente de suflat de alamă

3 ani

Instrumente de suflat populare

3 ani

Acordeon

3 ani

Improvizaţie jazz

3 ani

Percuţie

3 ani

ARTE VIZUALE

ARTE PLASTICE

Pictură

3 ani

Pictură pentru copii

3 ani

Grafică

3 ani

Sculptură

3 ani

DESIGN

Design vestimentar

3 ani

Artă decorativă

3 ani

MEŞTEŞUGURI ŞI ARTĂ POPULARĂ

Sculptură decorativă (lemn, metal, piatră)

Cursuri de vară – 2/3 săptămâni

Artizanat (confecţii, cusături artistice, obiecte decorative, ceramic şi împletituri)

Cursuri de vară – 2/3 săptămâni

Artă populară( cusut – ţesut, ceramică,olărit cioplit în lemn, cojocărit, picture populară

Cursuri de vară – 2/3 săptămâni

COREGRAFIE

Balet

5 ani

Dans modern

2 ani

Dans contemporan

2 ani

Dans popular

2 ani

Notă – cursanţii de la compartimentul muzică frecventează în mod obligatoriu şi cursuri de teoria şi istoria muzicii.

CENTRUL DE CULTURĂ AL

JUDEȚULUI BIHOR

Misiunea noastră constă în promovarea culturii şi a artelor prin organizarea de cursuri teoretice și practice necesare formării continue în domeniul artelor și meșteșugurilor precum şi în cercetarea , conservarea, promovarea și valorificarea culturii tradiţionale din judeţul Bihor.

AFLĂ MAI MULTE AICI

×

TOP