Festivalul-concurs se va desfășura Duminică 18 august 2019, pe platoul din Roșia, comuna Roșia, începând cu ora 14:30.
La concurs pot participa soliști instrumentiști amatori cu vârsta cuprinsă între 15-50 de ani. Concurenții vor prezenta două piese de joc (fără alte instrumente) doar cu acompaniament de tobă.
Pe lângă premiile în bani respectiv, Premiul I 500 lei, Premiul II 400 lei, Premiul III 300 lei, Marele premiu al evenimentului va fi o vioară cu goarnă (cu aparat Supraphon) realizată de meșterul Marius Mihuț din Cihei.
Concursul se va desfășura sub formă de spectacol cu public, întregul festival fiind televizat.Înscrierile se pot face și în Roșia, la locul desfășurării concursului ora 14:00.
Marți, 3 iulie la Casa de Cultură a Sindicatelor, începând cu ora 18:00, iubitorii muzicii și dansului popular sunt invitați la spectacolul folcloric ”Împreună pentru Marea Unire”. Spectacolul, dedicat Centenarului Marii Uniri, va avea un program foarte variat. Își dau concursul: Ansamblul folcloric ”Nuntașii Bihorului”: Maria Haiduc, Maria Sidea, Mariana Militaru Blaj, Florica Ruja, Antonela Ferche-Buțiu, Roxana Berinde, Alexandra Durgheu, Maria – Ioana Cobzaș, Radu Barbura, Ciprian Mocan, Alexandru Carțiș,
Festivalul naţional de folk de la Oradea din acest an va fi o ediţie specială, sub genericul "Străbunii", fiind organizat de Asociaţia Pro Lirica din Oradea, în perioada 30 iunie - 1 iulie, în Cetatea orădeană şi dedicat Centenarului Marii Uniri.
CENTRUL JUDEȚEAN PENTRU CONSERVAREA ȘI
PROMOVAREA CULTURII TRADIȚIONALE BIHOR
anunță
Scoaterea la concurs (1) unui post de consultant artistic IA, studii superioare în cadrul Compartimentul de Cercetare, Conservare, Promovare și Educație Permanentă
Concursul se organizează la sediul C.J.C.P.C.T. Bihor în data de
Dosarele de înscriere se depun pâna la data de 14 octombrie 2019.
In vederea participării la concurs sau examen pentru ocuparea unui post vacant ori temporar vacant, candidaţii trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele criterii generale:
Condiții specifice:
- cunoasterea culturii traditionale a minoritatilor din judetul Bihor: maghiara, roma, slovaca;
În vederea participării la concurs, fiecare candidat are obligaţia de a depune, în termenul comunicat prin anunţul de concurs, actele necesare pentru constituirea dosarului de înscriere la concurs, prevăzute la art. 6 Hotărârea Guvernului nr. 286/2011 după cum urmează:
Relații suplimentare se pot obține la sediul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bihor, Compartimentul Contabilitate și Administrativ, Oradea, P-ța 1 Decembrie nr.12, tel. 0259413922 sau pe pagina de internet a institutiei: www.culturabihor.ro.
Bibliografie
Privind concursul pentru ocuparea postului de consultant artistic gr.IA:
OUG. Nr.118/2006 privind înființarea și desfășurarea activițății așezămintelor culturale
Legea 477/2004 Codul de conduita a personalului contractual din autoritățile și instituțiile publice
Legea 53/2003 Codul Muncii
Legea nr.33 din 29 apr. 1995 pentru ratificarea Conventiei-cadru pentru protectia minoritatilor nationale, incheiata la Strasbourg la 1 februarie 1995
„Istoria si traditiile moniritatilor din Romania” Toader Nicoara 2005, ISBN 973-0-04229-2
Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor, în colaborare cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Traditionale Bihor, Liceul Teologic Greco-Catolic ,,Iuliu Maniu”, Liceul Teoretic ,,Onisifor Ghibu” și Liceul Vocațional Pedagogic ,,Nicolae Bolcaș din Beiuș organizează, Concursul Judeţean de Muzică „Cântaţi cu noi”, concurs cuprins în cadrul proiectului educativ cu acelaşi titlu, dedicat tuturor elevilor de gimnaziu şi liceu cu aptitudini muzicale deosebite.